- - - VRSAR (Orsera)
 

A Lim csatornától (Limski kanal) északra található üdülőhely, melynek történelmi belvárosából remek kilátás nyílik a környező szigetvilág kisebb nagyobb szigeteire. A vrsari sportrepülőtérről felszálló kisrepülőkről megcsodálhatjuk az isztriai part panorámáját, a naturisták pedig a Koversada strandon sütkérezhetnek. Vrsar bejáratánál található az egyik legismertebb horvát szobrászművész, Dusan Dzamorja szoborparkja.

A vrsari szigetcsoportot 18 kis alacsony sziget alkotja, festői, szép látványt nyújt a természet felhőtlen élvezetéhez- a vrsari tengerpart ötcsillagos tisztasággal dicsekedhet.
Nincs hiány szórakozási lehetőségekben sem, egész napos programokat kínálnak a vendéglátók, a vrsari sétányon pedig szórakoztató, mára hagyománnyá vált rendezvényeket szerveznek több ízben is a vendégek számára.
A jó falat és a jó ital élvezői tetszés szerint válogathatnak a több tucat étterem és vendéglő között, Vrsaron és a környékbeli kis falucskákban. A kínálat nagy a halakból és tenger gyümölcseiből készült, valamint az isztriai konyha ételkülönlegességeiből, vadakból készült ételekből. Természetesen ezek mellől nem hiányozhat a finom házibor sem. A helybeli utazási irodák gazdag programválasztékából megismerheti a nyaraló Vrsar és környékének titkait.

Felejthetetlen élmény a vrsari repülőtérről induló rövid tájismertető repülésen részt venni: madártávlatból látható Vrsar, a Lim öböl és a környező szigetek.

Halászati ünnepek Vrsarban
(eszünk, iszunk, jót mulatunk)

május 11., május 25., június 22., július 6., július 20., augusztus 17., szeptember 21.